De familie Hulst bewoont en exploiteert de hoeve al sinds jaar en dag. Oorspronkelijk was het een fruitteeltbedrijf, maar in 1970 bracht Hugo Hulst de wijnstok naar de Apostelhoeve. Hugo begon met 25 are bij wijze van proef. Dankzij de steun van collega’s uit Frankrijk, Duitsland en Luxemburg en verschillende wijnbouwuniversiteiten groeiden de wijnen uit tot een succes. Op een internationale wijnpaneltest kregen de wijnen van het domein internationale erkenning: de drie ingezonden wijnen kregen goud van een internationale jury.
Bodem
De bodem bevat onder de warme humusrijke löss diverse lagen mergel (kalk) en silex (kiezel), typerende ingrediënten voor de smaak van de Apostelhoevewijnen.
Vini
Naast al de roestvrij stalen vaten zijn er acht houten vaatjes op het domein geplaatst. Deze wijn wordt in strikt beperkte hoeveelheden op fles gebracht als de ‘Pinot Gris Barrique’, een gastronomische delicatesse.