Domaine Michelot, Meursault AC, Narvaux

100% Chardonnay.

Deze Meursault "Narvaux" is vergelijkbaar met de Meursault 1er Cru Genevrières door zijn finesse, rijk en romig karakter en langaanhoudende aroma's, maar bevat meer mineraliteit. Zowel in de neus als in de mond herken je sinaasappel en anderegekonfijte citrusvruchen.

Past goed bij wit vlees, gevogelte, ganzenlever en kazen. Vooral bij Mont d'Or kaas.

Op voorraad
SKU
MICH04019
€ 59,50
2017 Meursault AC, Narvaux, Domaine Michelot
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2019
Alcohol % 12,00
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Domaine Michelot
Druivensoort Chardonnay
Spijs Past goed bij wit vlees, gevogelte, ganzenlever en kazen. Vooral bij Mont d'Or kaas.
Streek Bourgogne
Oogst De oogst geschiedt grotendeels manueel en waar mogelijk soms machinaal. In de cuverie vindt er een manuele strenge selectie van de druiven plaats.
Gebied Côte de Beaune
Domein Reeds 6 generaties lang is het domein eigendom van de familie Michelot. Het domein is nu meer dan 19 ha groot, inclusief een aantal prestigieuze 1er cru wijnen. Michelot kiest bewust voor het beperken van anti-ziektebehandelingen van de wijnstokken. Ze geven voorkeur aan een zorgvuldig gepland programma van ploegen om de grond gezond te houden. De oogst in de wijngaarden gebeurt door handmatige selectie van de beste druiven. Om hun onafhankelijkheid als teler en wijnmaker te behouden, maken ze ook geen deel uit van een georganiseerd systeem van organische wijnbouw.
Bodem Dit perceel bevindt zich op de bovengelegen terassen van Meursault 1er Cru Genevrières. De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van kalk, klei en gesteente.
Expo De zuidelijke expositie van het perceel, in combinatie met een constante 20% helling zorgen voor een zeer goede ventilatie van het gewas, met een rijpe en gezonde oogst als extra effect. De wijngaard ligt op 300 meter boven het zeeniveau en de totale oppervlakte is 1ha30a.
Vini De druiventrossen worden licht gekneusd, waarna een koude schilinweking van 6-12 uur volgt. Alcoholische fermentatie in houten vaten, gevolgd door 100% malolactische gisting. Rijping in houten barriques (15% nieuw hout) gedurende 10-12 maanden.Hierna nog 5-6 maanden rijping "sur lie" voor een garandeerde perfecte balans.

No Related Posts